24ωρο τρόμου στην Αθήνα

Τον τρόμο στους δρόμους της Αθήνας σκόρπισαν το τελευταίο 24ωρο επικίνδυνοι κακοποιοί. Οι διαβόητοι ληστές με τα Καλάσνικοφ αφόπλισαν αστυνομικούς στο Μαρούσι, μετέτρεψαν σε εμπόλεμη ζώνη τον Βύρωνα με θύμα έναν αθώο πολίτη, ενώ η αστυνομία επιδόθηκε σε αγώνα δρόμου για τη σύλληψή τους. Πριν από περίπου ένα μήνα συναγερμός είχε σημάνει στην αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών της ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κόρινθο. Μετά από άγρια καταδίωξη οι αστυνομικοί εντόπισαν στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου το αυτοκίνητο των ληστών, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να διαφύγουν δεν δίστασαν να γαζώσουν με τα Καλάσνικοφ το περιπολικό που τους καταδίωκε. Οι αδίστακτοι ληστές κατάφεραν να ξεφύγουν και οι αστυνομικοί από εκείνη τη στιγμή επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου για τη σύλληψή τους, μέχρι χθες το μεσημέρι, οπότε μετά από αληθινή μάχη στον Βύρωνα κατάφεραν να τους συλλάβουν.

Η άγρια νύχτα στο Μαρούσι

Ολα ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, όταν δύο οπλοφόροι αιφνιδίασαν δύο αστυνομικούς οι οποίοι επιχείρησαν να τους ελέγξουν μετά από καταγγελία πολίτη για κλοπή αυτοκινήτου και τους αφαίρεσαν τα όπλα, τα αλεξίσφαιρα γιλέκα και το κλειδί του περιπολικού. Στη συνέχεια διέφυγαν πεζή. Στο σημείο αμέσως έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας. Επειτα από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το ασημί αυτοκίνητο που περιεργάζονταν οι δράστες -γεγονός που προκάλεσε την καταγγελία του πολίτη- έλειπε από το σημείο όπου ήταν παρκαρισμένο. Στην αστυνομία σήμανε συναγερμός και αμέσως δόθηκε εντολή για τον εντοπισμό του Ι.Χ.
Μισή ώρα αργότερα μοτοσικλετιστές της νεοσύστατης ομάδας Δίας που όργωναν το κέντρο της Αθήνας εντόπισαν στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του Ψυχικού, ύποπτο όχημα παρόμοιο με το ασημί αυτοκίνητο που είχε χαθεί από το [Το… πεδίο μάχης στον Βρύρωνα αποκλεισμένο από αστυνομικούς. ] σημείο του συμβάντος. Το ύποπτο αυτοκίνητο, στο οποίο επιβαίνουν δύο άτομα, είναι σταματημένο σε φωτεινό σηματοδότη. Ενας από τους αστυνομικούς κάνει σήμα στον ευτραφή άντρα, που φορά γυαλιά με χοντρό μαύρο σκελετό και είναι συνεπιβάτης, να κάνουν στην άκρη για έλεγχο.
Ο οδηγός του οχήματος, όμως, αναπτύσσει ταχύτητα και προσπαθεί να διαφύγει. Καταδιώκεται από τους τρεις αστυνομικούς-μοτοσικλετιστές – ανάμεσά τους και μία γυναίκα. Ο ευτραφής άντρας βγάζει από το παράθυρο του αυτοκινήτου ένα όπλο και πυροβολεί μία φορά εναντίον των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί σταματούν την καταδίωξη και διαβιβάζουν στο κέντρο της Αμεσης Δράσης πως έχασαν το ύποπτο αυτοκίνητο στο ύψος του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ. Στην πραγματικότητα, όμως, τα ίχνη των δραστών χάθηκαν έξω από το Γηροκομείο στη λεωφόρο Κηφισίας. Η Αμεση Δράση μετά τη λανθασμένη πληροφορία δίνει σήμα για αποκλεισμό της περιοχής γύρω από το ΝΙΜΤΣ. Ηδη όμως έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και μαζί και τα ίχνη των πιστολέρο.

Από την πρώτη στιγμή τις έρευνες ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, καθώς υπήρχαν εκτιμήσεις πως οι δύο άγνωστοι έκαναν κατόπτευση χώρου για μελλοντικό τρομοκρατικό χτύπημα.

Πόλεμος στον Βύρωνα

Λίγες ώρες αργότερα, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, ύστερα από επισταμένες έρευνες στην περιοχή του Αμαρουσίου όπου αφοπλίστηκαν οι δύο αστυνομικοί, βρήκαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σημείο της επίθεσης τα δύο αλεξίσφαιρα και τα κλειδιά του περιπολικού που είχαν αρπάξει οι δύο κακοποιοί. Δεν βρήκαν όμως πουθενά τα κλεμμένα όπλα.
Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπου μετά την ταυτοποίηση διαπιστώθηκε ότι οι δράστες ήταν οι επικίνδυνοι κακοποιοί που χρησιμοποιούν βαριοπούλες και εισβάλλουν στις τράπεζες με την απειλή [Η ιδιοκτήτρια του φούρνου Σοφία Νίκογλου. ] Καλάσνικοφ, τα οποία μάλιστα δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ούτε εναντίον αστυνομικών, όπως είχαν κάνει και στο Βραχάτι της Κορινθίας.

Μετά την αποκάλυψη ότι οι δράστες του Αμαρουσίου ήταν οι επικίνδυνοι ληστές της τράπεζας στο Βραχάτι, τους οποίους -σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso»- είχαν εντοπίσει εδώ και μία εβδομάδα και παρακολουθούσαν σε διαμέρισμα στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στον Βύρωνα, αστυνομική δύναμη κατευθύνθηκε προς το σημείο προκειμένου να τους εντοπίσει και να τους συλλάβει.

Οταν οι δύο Αλβανοί κακοποιοί -ο ένας φυγόδικος- εμφανίστηκαν, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μάχη σ’ έναν πολυσύχναστο δρόμο. Οι κακοποιοί δεν δίστασαν να ρίξουν εναντίον των αστυνομικών έξι χειροβομβίδες, από τις οποίες δύο εξερράγησαν. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών σκοτώθηκε ένας 23χρονος υδραυλικός ο οποίος εκείνη τη στιγμή ξεφόρτωνε από το φορτηγάκι του πράγματα για το κατάστημα στο οποίο εργαζόταν. Από τα θραύσματα των χειροβομβίδων τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί, ο οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν επικίνδυνο κακοποιό, ενώ ο άλλος εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση που ακολούθησε την έκρηξη των χειροβομβίδων κατάφερε να εισχωρήσει σε ένα φούρνο, όπου απειλούσε τους υπαλλήλους, οι οποίοι δεν ήξεραν ότι ήταν άοπλος. «Ελειπα από τον φούρνο και με ειδοποίησαν ότι κάποιος έχει μπει μέσα και απειλεί τους υπαλλήλους» είπε στην «Espresso» η ιδιοκτήτρια του αρτοποιείου Σοφία Νίκογλου και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Οταν έφτασα, είδα μπροστά μου να διαδραματίζεται μια μάχη. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο στη ζωή μου. Φοβήθηκα ότι θα κρατούσε ομήρους τους υπαλλήλους μου».

Μετά από αρκετή ώρα αγωνίας και διαπραγματεύσεων οι αστυνομικοί κατάφεραν να πείσουν τον κακοποιό να παραδοθεί. Ετσι, το αιματηρό περιστατικό έληξε με τη σύλληψη των δύο αιμοσταγών κακοποιών. Ο ένας από τους δύο είναι Αλβανός φυγόδικος ο οποίος είχε παραβιάσει εδώ και καιρό την πενθήμερη άδεια που είχε πάρει από τον Κορυδαλλό.

Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν το ένα από τα δύο πιστόλια που είχαν αρπάξει πριν από λίγες ώρες οι κακοποιοί από τους δύο αστυνομικούς του περιπολικού στο Μαρούσι, αλλά και το ασημί αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν. Στη γιάφκα του Βύρωνα οι αστυνομικοί βρήκαν τέσσερα Καλάσνικοφ, πλήθος χειροβομβίδων, εκρηκτικές ύλες και το δεύτερο κλεμμένο πιστόλι του αστυνομικού.

Οικονόμου: Εξαρθρώθηκε επικίνδυνη σπείρα ληστών

«Επιτυχημένη» χαρακτήρισαν την επιχείρηση στον Βύρωνα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου και ο διοικητής Ασφαλείας Αττικής, ταξίαρχος Ιωάννης Δικόπουλος, καθώς εξαρθρώθηκε μία από τις πλέον επικίνδυνες σπείρες ληστών. «Δεν ήταν μια επιχείρηση που είχε σχεδιαστεί ημέρες πριν, αλλά ξεκίνησε ως ένας ενδελεχής έλεγχος για τον εντοπισμό των υπόπτων του περιστατικού στο Μαρούσι» είπε ο κ. Οικονόμου.

Οσον αφορά τον θανάσιμο τραυματισμό του αθώου πολίτη κατά τη διάρκεια της μάχης που έδωσαν οι αστυνομικοί με τους επικίνδυνους κακοποιούς, οι δύο ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν έκρυψαν τη θλίψη τους για το χαμό του 25χρονου, πατέρα ενός μικρού παιδιού και εξέφρασαν την οδύνη και τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του.

Παράλληλα επισήμαναν πως θα γίνει βαλλιστική έρευνα στη βολίδα που έπληξε τον άτυχο 25χρονο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για σφαίρα που βγήκε από όπλο αστυνομικού ή των κακοποιών. Από την πλευρά του ο διοικητής Ασφαλείας Ι. Δικόπουλος επιβεβαίωσε ότι οι δύο συλληφθέντες ανήκουν στη συμμορία των λησ [Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.] τών με τα Καλάσνικοφ.

espressonews

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο